Не, това не е точно електронизиран процес!

Наскоро дочух следното изказване:

-Електронно фактуриране? Аз отдавна работя само с електронни фактури! Кой пише на ръка днес? Всичко си попълвам на компютъра и като си го разпечатам – готово!

 

Определено не това е идеята на електронното фактуриране. Става въпрос за пълен процес по издаване, изпращане, получаване на фактура по електронен път. Разпечатването и изпращането по пощата изобщо не спадат към процеса на електронното фактуриране! Много хора все още не могат да си представят, че няма нужда една и съща информация да се въвежда десет пъти, че умните системи могат да спестят тази работа, като попълнят някои стандартни полета автоматично. На тях раздялата с всички шкафове, пълни с папки и документи, им се струва немислима! А фактурите, пък и всички останали документи върху хартиен носител, водят точно до такива обемисти архиви, в които и най-подреденият и добре организиран човек понякога изпитва затрудниния да намери каквото му трябва!

Електронното фактуриране е удобно! Имате архив от електронни документи, но да търсите в него изведнъж се превръща в далеч по-лесна задача, благодарение на технологичните възможности. Истината е, че електронните фактури още звучат малко имагинерно за голяма част от потребителите. Най-често електронната фактура се разпечатва „за по-сигурно” и на хартия, а процесите по изпращане, получаване и архивиране само във виртуалното пространство си остават недоразбрани. Бъдещето обаче отдавна чака пред вратата, технологиите се развиват изключително бързо и предоставят невъобразими до скоро възможности. Благодарение на тях някои ще успеят да оптимизират работата си, да спечелят, като спестяват всеки ден време и пари. А страхът от промяна при други ще доведе до загуба на конкурентноспособност. Електронните фактури и електронните документи предоставят много възможности – ще се възползвате ли от тях?

Публикувано: Септ. 1, 2010

Автор: Стефанова

Следваща: Електронни фактури - Да! А електронни платежни?!

Предишна: Електронните фактури навлизат все повече и в Латинска Америка

Bookmark and Share

1 коментар по темата „Не, това не е точно електронизиран процес!”

#1 Румяна Гоцева Септ. 7, 2010 21:52 Отговор
Страхотна статия! Едва сега осъзнавам истинската същност на електронното фактуриране...
За да коментирате публикацията, трябва да сте влезли в профила си. Можете да се регистрирате от тук.